kleedkamers

Om alles vlot te laten verlopen maken we graag enkele afspraken met jou.

 

 Zwembad Plantin Moretus

Planning kleedkamers + inkomhal en verdeling groepen Plantin Moretus

KLEEDKAMERS

Algemene afspraken (voor alle lesblokken)

 • Alle +12-jarigen mogen de inkomhal enkel betreden indien zij een mondmasker dragen (dat zowel neus als mond bedekt). Het mondmasker wordt gedragen tot in de kleedkamer!
 • Zwemmers die langer dan één lesuur zwemmen doen hun kledij in een aparte zak of hun zwemzak en nemen deze mee in het zwembad. De kledij mag niet blijven liggen in de kleedkamer.
 • Voor aanvang van de les wordt er enkel onder de douches door gelopen. Zwemmers blijven niet staan onder de douches. 
 • Na afloop van de les wordt er enkel afgespoeld onder de douches. Er wordt géén zeep of shampoo gebruikt. 
 • Alle zwemmers komen ten laatste 10 minuten op voorhand aan en hebben hun badpak / zwembroek reeds onderaan. De groep gaat gezamenlijk binnen met de redder en lesgevers. Wie te laat is mag NIET meezwemmen. Géén uitzonderingen.
 • Ouders die hun zoon/dochter nog moeten begeleiden mogen meekomen, mits het dragen van een mondmasker. LET OP: slechts één ouder en telkens van hetzelfde geslacht als het kind, daar er maar 2 kleedkamers ter beschikking worden gesteld. 
 • De ouders mogen niet aanwezig blijven in de inkomhal (enkel eventueel in de cafetaria mits nuttiging van een drankje, maar dan dient u boven te blijven tot het einde van de zwemles). Zij mogen stipt op het uur van het einde van de zwemles terug aanwezig zijn in de inkomhal of hun zoon/dochter gaan helpen in de kleedkamer, mits het dragen van een mondmasker. Ook hier dient dit weer een ouder van hetzelfde geslacht als het kind te zijn. 
 • De zwemles eindigt 5 à 10 minuten voor het slotuur. De zwemmers spoelen zich af en begeven zich onmiddellijk naar de kleedkamers. 
 • De groep verlaat pas de kleedkamers van zodra de lesgevers teken geven dat dit is toegestaan (als de vorige groep zich in de kleedkamers bevindt). Wie te laat is mag NIET meezwemmen. Géén uitzonderingen.
 • De kleedkamers worden kort ontsmet door de verantwoordelijke. 

LESBLOK 1: KLEEDKAMER 1 & 2 van 18-19u

 LESBLOK 2: KLEEDKAMER 3 & 4 van 19-20u

 LESBLOK 3: KLEEDKAMER 1 & 2 (enkel van toepassing op maandag, donderdag en vrijdag) van 20-21

 

Zwembad wezenberg

Planning kleedkamers en verdeling groepen Wezenberg

KLEEDKAMERS

Algemene afspraken 

 • Volg de aangebrachte looplijnen en vermijd kruisen met andere sportbubbels
 • Alle +12-jarigen mogen de inkomhal enkel betreden indien zij een mondmasker dragen (dat zowel neus als mond bedekt). Het mondmasker wordt gedragen tot in de kleedkamer!
 • Ontsmet bij binnenkomst de banken waarvan je gebruik gaat maken met het daartoe voorziene ontsmettingsmiddel
 • Voor aanvang van de les wordt er enkel onder de douches doorgelopen. Zwemmers blijven niet staan onder de douches.
 • Na afloop van de les wordt er enkel afgespoeld onder de douches. Er wordt géén zeep of shampoo gebruikt.

TOEGANG TOT HET GEBOUW

Alle zwemmers zijn 15 minuten op voorhand aanwezig.

Wie te laat is mag NIET meezwemmen. Géén uitzonderingen.

Alle zwemmers betreden het zwembad langs de zijkant aan de personeelsparking. De gang die toegang geeft tot de kleedkamers naar het zwembad heeft in het midden een nooddeur. Deze zal gebruikt  worden als ingang én uitgang tot de kleedkamers. De zwemmers wachten aan deze ingang tot de verantwoordelijke van ZOLA hen daar komt halen.  De verantwoordelijke dient eerst langs de normale ingang te passeren om af te tekenen.

Eén verantwoordelijke mét bijscholing hoger redder (covid) mag aan het onthaal aftekenen en de sleutels ophalen.

Volwassenen op maandag (21u-22u) 

Hier wordt dezelfde procedure gevolgd als hierboven aangegeven. Alle zwemmers zijn 10 minuten op voorhand aanwezig aan de zij-ingang om zo gezamenlijk naar binnen te gaan. De verantwoordelijke redder komt de zijdeur openen om toegang te verschaffen tot de kleedkamers, nadat deze is gaan aftekenen aan de inkombalie en de sleutels heeft ontvangen.

Wie te laat is mag NIET meezwemmen. Géén uitzonderingen.