• darkblurbg
  Zwemschool
  zwemschool - zaterdagzwemschool - competitie
  recrea - volwassenen - start 2 swim
 • darkblurbg
  zwemschool - zaterdagzwemschool - competitie
  recrea - volwassenen - start 2 swim - schoolzwemmen

Recrea volwassenen

Wat?

Je stopt niet met sporten omdat je ouder wordt, maar je wordt ouder omdat je stopt met sporten!

ZOLA geeft ook zwemles aan volwassenen. Onder goede begeleiding en in een leuke sfeer leert u de verschillende zwemslagen. Om mee te kunnen doen, moet u kunnen drijven en een basisslag hebben en durven zwemmen in het diep bad.

Het doel van deze groep is in een ontspannen sfeer te zwemmen en de conditie op peil te brengen. Er is steeds begeleiding op woensdag en donderdag, maar zelf oefenen kan ook. We maken een onderscheid tussen beginners en gevorderden. Voor de beginners wordt het zwemmen stap voor stap uitgelegd. Iedereen zwemt volgens zijn eigen tempo. De gevorderden kunnen dan weer een andere zwemstijl aanleren of verder werken aan hun conditie. De zwemtechnieken verbeteren we hier ook verder.

Wie na enkele sessies volwassenzwemmen iets gedrevener wil trainen en aan zwemwedstrijden wil gaan deelnemen, kan binnen ZOLA terecht bij de Masters. Ook als je met de nodige basis (terug) wil beginnen met competitiezwemmen is er bij de ZOLA-masters zeker een plaatsje voor jou. Je bent bij ons welkom vanaf 18 jaar (pre-master) en er is geen maximumleeftijd. Masterzwemmen is niet exact hetzelfde als wedstrijdzwemmen.

Als zwemmer ga je natuurlijk uit van je eigen prestatie en hoe je die kan verbeteren in competitie. Je kan bij ons met je zwemtalenten terecht en je kan ze bij ons uitbouwen door te werken aan techniek, kracht en uithoudingsvermogen. Een masterzwemmer presteert naar mogelijkheid en zet een zo goed mogelijke prestatie neer ergens tussen kunnen en willen.

Internationaal zijn er onder het FINA masters motto "Fitness, Friendship and Understanding through Swimming" meer dan 100.000 volwassenen die wedstrijden zwemmen.

De competitievergunning (€ 30) en de inschrijfgelden van de wedstrijden zijn ten laste van de zwemmer.

Benodigdheden

 • Een badmuts (deze zit bij in het lidgeld) en zwembril
 • Badpak of aanpassende zwembroek/-short

Waar en wanneer

zwembad Plantin Moretus in Borgerhout.
voor meer informatie over de uren, kijk onder zwemuren

Onze website gebruikt cookies om u te onderscheiden van andere gebruikers, om een betere ervaring te bieden wanneer u onze website bezoekt en om de prestaties en het nut van onze site te verbeteren. Door verder te surfen op de site, gaat u akkoord met ons gebruik van cookies. Lees meer